ZALM MET KRUIDEN EN WALNOTEN
Het peterseliemengsel is een paar uur van tevoren te bereiden. De zalm is ook een paar uur van tevoren te bakken en is koud te serveren. U kunt hem ook vlak voor het serveren roosteren.
1 kilogram zalmfilet
1 eetlepel olijfolie
30 gram grof gehakte, geroosterde walnoten
½ kop grof gehakte verse peterselie met platte bladeren
¼ kop grof gehakte verse dille
1 knoflookteentje, geperst
2 theelepels fijn geraspte citroenschil
1 extra eetlepel olijfolie
Verwarm de oven voor op matige hitte. Leg de vis in een grote vuurvaste schaal en bestrijk hem met olie. Rooster 5 minuten lang zonder deksel. Doe intussen de resterende ingrediënten in een middelgrote schaal. Haal de vis uit de oven, bestrooi hem met driekwart van het peterseliemengsel. Rooster de vis nogmaals 5 minuten. De vis zal in het dikste gedeelte van de filet niet helemaal gaar zijn. U kunt de baktijd naar smaak verlengen. Doe de vis daarna op een serveerschaal. Bestrooi hem met de rest van het peterseliemengsel. Serveer eventueel met citroenschijfjes.
4 - 6 personen
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Australië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Australisch kookboek / Bert Witte
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten