maandag 17 mei 2021

Penina Yamble salade (Australië)

PENINA YAMBLE SALADE

700 gram gekookte bonen naar wens
400 gram middelgrote tomaten, in stukken
100 gram komkommer, in plakjes gesneden
½ grote rode paprika, zaden verwijderd, in stukjes gesneden
1 middelgrote bruine ui, gepeld, heel dun gesneden
200 gram roze zalm, zonder toegevoegd zout, uitgelekt
2 groene uien, klein gesneden
4 takjes peterselie, fijngehakt

DRESSING
1 eetlepel raapolie of olijfolie
3 eetlepels ciderazijn
3 middelgrote knoflookteentjes, gepeld, geperst
1 theelepel mosterd
½ theelepel gemengde kruiden, gedroogd
2 grote mespunten zwarte peper


Doe de bonen in een vergiet, laat ze uitlekken, spoel ze kort onder de kraan en doe ze in een saladeschaal. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng ze door elkaar.
Serveer met meloensalade en een stuk volkorenbrood en sluit de maaltijd af met een kop verfrissende vruchtenthee.

4 personen

bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Australië
gerechtsoort : salade

bron : Australisch kookboek / Bert Witte

Geen opmerkingen: