PENINA YAMBLE SALADE
700 gram gekookte bonen naar wens
400 gram middelgrote tomaten, in stukken
100 gram komkommer, in plakjes gesneden
½ grote rode paprika, zaden verwijderd, in stukjes gesneden
1 middelgrote bruine ui, gepeld, heel dun gesneden
200 gram roze zalm, zonder toegevoegd zout, uitgelekt
2 groene uien, klein gesneden
4 takjes peterselie, fijngehakt
DRESSING
1 eetlepel raapolie of olijfolie
3 eetlepels ciderazijn
3 middelgrote knoflookteentjes, gepeld, geperst
1 theelepel mosterd
½ theelepel gemengde kruiden, gedroogd
2 grote mespunten zwarte peper
Doe de bonen in een vergiet, laat ze uitlekken, spoel ze kort onder de kraan en doe ze in een saladeschaal. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng ze door elkaar.
Serveer met meloensalade en een stuk volkorenbrood en sluit de maaltijd af met een kop verfrissende vruchtenthee.
4 personen
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Australië
gerechtsoort : salade
bron : Australisch kookboek / Bert Witte
maandag 17 mei 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten