woensdag 19 mei 2021

Atlantische zalmtartaar (New South Wales, Australië)

ATLANTISCHE ZALMTARTAAR

Cheryl Mohr is medeoprichter van Mohr Foods, een bekende Australische zalmrokerij in Botany in New South Wales. In dit verfijnde gerecht komt de smaak van deze heerlijke vis volledig tot zijn recht. Geef er als contrast knapperige toast bij.

200 tot 250 gram zalmfilet, kleingesneden
1 kleine rode ui, fijngehakt
2 theelepels uitgelekte kappertjes, zonodig kleingesneden
2 theelepels verse kervel, fijngehakt
1 citroen, geschild, kleingesneden
1 theelepel zeezout
versgemalen peper
16 zeer dunne sneetjes wittebrood
1 eetlepel olijfolie
1 komkommer, in dunne schijfjes


Roer in een kom de stukjes zalm, de ui, kappertjes, kervel, citroen en peper en zout naar smaak door elkaar. Laat het mengsel tot gebruik afgedekt rusten in de koelkast. Verhit de grill op de hoogste stand. Schik de sneetjes brood naast elkaar en rooster ze lichtbruin. Keer ze halverwege. Laat ze afkoelen op een rooster. Schep vlak voor het serveren de olijfolie door het zalmmengsel. Schik de schijfjes komkommer op 4 borden en schep de zalmtartaar erop. Geef de toast erbij.

4 personen

gebied : New South Wales, Australië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Australië : Een culinaire reis / Elise Pascoe

Geen opmerkingen: