ASPERGES MET ZALM, KWARTELEI EN BOTERSAUS
16 asperges
600 gram wilde zalmfilet met vel
olijfolie
peper
zout
4 kwarteleieren
200 gram boter
1 eetlepel kappers
fijngehakte dragon
Schil de asperges en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Snijd de zalmfilet in vier gelijke porties en bak langs de velkant aan in olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 3 minuten in een oven van 200°C, de zalm mag niet gaar zijn. Pocheer de kwarteleieren in licht gezouten water met azijn. Laat uitlekken. Smelt de boter, kruid met peper en zout en voeg de kappers toe. Serveer de asperges met de zalm en de kwarteleieren, lepel er de saus over en rond. Werk af met fijngehakte dragon.
4 personen
gebied : Antwerpen, Vlaanderen, België
gerechtsoort : visgerecht
bron : Uit de grond : Koken met vergeten groenten en fruit / Wouter Keersmaekers
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten