zaterdag 15 mei 2021

Asperges met zalm, kwartelei en botersaus (Antwerpen, Vlaanderen, België)

ASPERGES MET ZALM, KWARTELEI EN BOTERSAUS

16 asperges
600 gram wilde zalmfilet met vel
olijfolie
peper
zout
4 kwarteleieren
200 gram boter
1 eetlepel kappers
fijngehakte dragon


Schil de asperges en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Snijd de zalmfilet in vier gelijke porties en bak langs de velkant aan in olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 3 minuten in een oven van 200°C, de zalm mag niet gaar zijn. Pocheer de kwarteleieren in licht gezouten water met azijn. Laat uitlekken. Smelt de boter, kruid met peper en zout en voeg de kappers toe. Serveer de asperges met de zalm en de kwarteleieren, lepel er de saus over en rond. Werk af met fijngehakte dragon.

4 personen

gebied : Antwerpen, Vlaanderen, België
gerechtsoort : visgerecht

bron : Uit de grond : Koken met vergeten groenten en fruit / Wouter Keersmaekers

Geen opmerkingen: