INDISCHE SCHELVIS
1 grote schelvis
1 krop sla
zout
4 hardgekookte eierdooiers
4 eetlepels slaolie
3 eetlepels azijn
peper
1 eetlepel kappertjes
2 zoetzure augurken
2 hardgekookte eieren
Was en droog de sla. Snijd de vis in moten en kook die in water met een beetje zout gaar. Schep de moten voorzichtig uit het water en leg ze even op een bord om af te koelen. Prak de eierdooiers fijn, voeg olie, azijn, peper en zout toe. Roer tot een sausje. Wentel de moten vis door deze saus. Beleg een schotel met slabladeren, schik de moten vis hierop. Schep de rest van de saus erover. Garneer de schotel verder met kappertjes, gesneden augurken en gehalveerde, hardgekookte eieren.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Chinees en Indisch / Mary Brückel-Beiten, Tineke de Lang-Van Vugt
donderdag 15 april 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten