TAHOE IN KETJAPSAUS
1 blok tahoe
1 teentje knoflook
1 ui
frituurolie
50 milliliter olie
1 stukje verse gemberwortel
snufje geraspte nootmuskaat
zwarte peper
zout
1 theelepel keukentamarinde
1 eetlepel stroop
2 eetlepels ketjap
2 theelepels bruine basterdsuiker
150 milliliter water
Snijd de tahoe in plakken. Verhit een royale hoeveelheid olie en frituur de plakken tahoe hierin, tot ze lichtbruin van kleur zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze met een beetje zout. Maak de knoflook schoon en pers deze uit, schil de ui en snipper die fijn. Schil de gemberwortel en hak die fijn. Verhit 50 milliliter olie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg dan knoflook, gember, nootmuskaat, peper, tamarinde, stroop, ketjap, suiker en water toe. Breng deze saus aan de kook, leg het deksel op de pan en laat de saus een half uur zacht pruttelen, roer af en toe en voeg zo nodig een beetje water toe. De saus moet nogal dik zijn. Leg na een half uur de plakken tahoe in de saus en laat deze nog een half uur zacht mee pruttelen.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Chinees en Indisch / Mary Brückel-Beiten, Tineke de Lang-Van Vugt
donderdag 15 april 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten