SATÉ VAN TEMPÉ
1 stuk tempé
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel keukentamarinde
1 eetlepel ketjap
2 theelepels bruine basterdsuiker
1 theelepel ketoembar
1 theelepel laos
peper
zout
Snijd de tempé in blokjes. Snijd de gepelde ui fijn en pers de knoflook uit. Roer ui, knoflook, tamarinde, ketjap, suiker, ketoembar, laos, peper en zout door elkaar en wrijf er een dikke brij van. Doe dit in een kom en leg de blokjes tempé erin. Meng goed en laat 30 minuten staan. Verwarm de grill voor. Rijg de stukjes tempé aan satépennen en grilleer ze tot ze krokant en goudbruin zijn.
Variatie: Voor dit recept kunt u in plaats van tempé, tahoe gebruiken. Of u kunt om en om stukjes tempé en tahoe aan pennen rijgen. De bereiding is precies hetzelfde.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Chinees en Indisch / Mary Brückel-Beiten, Tineke de Lang-Van Vugt
donderdag 15 april 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten