donderdag 4 maart 2021

Tapiocapudding (Thailand)

TAPIOCAPUDDING

Deze pudding van grote tapiocakorrels en kokosmelk wordt warm geserveerd en is veel lichter dan de westerse soort pudding. U kunt de zoetheid naar smaak aanpassen. Serveer met lychee of de kleinere, soortgelijke logan, die ook bekend is als “drakenogen”.

125 gram tapiocakorrels
5 deciliter water
175 gram kristalsuiker
snufje zout
2½ deciliter kokosmelk
250 gram geprepareerde tropische vruchten, ter garnering
fijngeraspte schil van 1 limoen, ter garnering


Week de tapioca 1 uur in warm water tot de korrels opgezwollen zijn. Giet ze af. Giet het water in een pan en breng aan de kook. Roer er de suiker en zout door. Schep er de tapioca en kokosmelk door en laat 10 minuten sudderen. Garneer met tropische vruchten en reepjes limoenschil en dien warm op.

4 personen

gebied : Thailand
gerechtsoort : nagerecht

bron : Thailand : Subtiele en kruidige gerechten uit het Oosten / Kit Chan

Geen opmerkingen: