donderdag 4 maart 2021

Kokosrijst (Thailand)

KOKOSRIJST

Dit gerecht wordt meestal met een pittige papajasalade geserveerd om wat tegenwicht aan het machtige kokosgerecht te geven.

500 gram jasmijnrijst
2½ deciliter water
5 deciliter kokosmelk
½ theelepel zout
2 eetlepels kristalsuiker
geschaafde verse kokos, ter garnering (desgewenst)


Was de rijst in een zeef onder de koude kraan tot het water helder stroomt. Doe het water, de kokosmelk, het zout en de suiker in een zware pan. Schep er de rijst door, leg het deksel op de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 tot 20 minuten stomen, of tot de rijst gaar is. Neem de pan van het vuur en laat de rijst 5 tot 10 minuten afgedekt rusten. Maak de rijstkorrels los met behulp van stokjes. Garneer desgewenst met geschaafde verse kokos.

4 - 6 personen

gebied : Thailand
gerechtsoort : rijstgerecht

bron : Thailand : Subtiele en kruidige gerechten uit het Oosten / Kit Chan

Geen opmerkingen: