ZIEMNIAKI (PETERSELIEAARDAPPELEN)
1 kilogram kleine aardappelen
2 deciliter water
½ bouillonblokje
25 gram boter
zout
peper
1 eetlepel fijngesneden peterselie
Schil en was de aardappelen. Breng het water met bouillonblokje aan de kook, voeg de aardappelen toe en laat deze in 20 minuten gaar koken. Giet eventueel aanwezig kookvocht af en voeg de boter toe. Zorg dat de boter niet bruin wordt, maar de aardappelen wel goed rondom met boter omgeven zijn. Strooi zout en peper en de fijngesneden peterselie over de aardappelen. Doe de aardappelen in een voorverwarmde schaal.
4 personen
gebied : Polen
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten