zaterdag 5 december 2020

Papa à la Huancaina (Huancayo, Peru)

PAPA A LA HUANCAINA (AARDAPPELS À LA HUANCAINA)

8 stevige aardappelen, in de schil gekookt
8 slabladeren
225 gram verse kaas
2 chili’s, van de zaadjes ontdaan
1½ deciliter koffiemelk
1 theelepel paprikapoeder
zout naar smaak
vers gemalen peper naar smaak
4 eetlepels olijfolie
2 maïskolfjes, in plakjes gesneden en gekookt
8 zwarte olijven
1 middelgrote ui, in ringen gesneden
het sap van 2 citroenen
chilipoeder


Schil de aardappelen en halveer ze. Leg ze op een bed slabladeren, op een platte schaal. Meng de kaas en de chili’s in een food processor of elektrische bekermixer, voeg de koffiemelk, paprikapoeder en zout en peper naar smaak toe en meng tot een gladde pasta. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kaaspasta al roerend even aan. Bedek de aardappelen met de saus, garneer de schaal met plakjes maïs en olijven en dien op met uiensaus.
Deze laatste maakt u door de uienringen met citroensap en zout, peper en chilipoeder naar smaak te vermengen. Dien het gerecht gekoeld op.

8 personen

gebied : Huancayo, Peru
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Peruaanse keuken / Isabel Garcia

Geen opmerkingen: