maandag 28 december 2020

Pittige sardientjes

PITTIGE SARDIENTJES

Een smakelijke wijze om verse sardientjes te bereiden.

8 verse sardientjes (totaal 700 gram)
1 theelepel zout, of naar smaak
3 - 4 geperste teentjes knoflook
sap van een ½ citroen
½ theelepel koenjit
½ - 1 theelepel chilipoeder
5 eetlepels plantaardige olie
4 eetlepels bloem
schijfjes citroen, ter garnering
peterselie, ter garnering


Schub de vissen af en maak ze schoon. Spoel ze af met koud water en dep ze droog met keukenpapier. Meng zout en knoflook tot een gladde substantie. Meng knoflook, citroensap, koenjit en chilipoeder in een kleine kom. Leg de sardientjes in een grote ondiepe schaal en giet de marinade zowel op als onder de vis. Dek de schaal af en zet hem 2 - 4 uur in de koelkast. Verhit de olie in een grote koekenpan op matig vuur. Haal de vissen door de bloem en bak ze aan elke kant 2 - 3 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met schijfjes citroen en takjes peterselie.
Serveersuggestie: Serveer de vis als een lichte maaltijd met een gemengde salade of een rijstsalade en knapperig brood.
Variatie: Vervang de witte bloem door havermeel of volkorenbloem. Bak de vis in arachide- of sesamolie voor een andere smaak.

4 personen

voedingswaarde : … kcal p.p.
voorbereidings- / marineer- / bereidingstijd : 20 minuten / 2 - 4 uur / 6 - 8 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Pittig & gekruid : Overheerlijke pikante recepten / redactie Renske de Boer

Geen opmerkingen: