donderdag 12 november 2020

Pinda-koriandermelange (Verre Oosten)

PINDA-KORIANDERMELANGE

Deze combinatie van smaken en structuren, oorspronkelijk afkomstig uit het Verre Oosten, is werkelijk heel verrassend en exotisch. Als u het vetgehalte omlaag wilt brengen, kunt u de gewone mayonaise vervangen door light-mayonaise.

1 deciliter magere of halfvolle yoghurt
50 milliliter mayonaise
1 - 1½ theelepels kerriepoeder
1 eetlepel fijngehakte verse koriander
zout
versgemalen zwarte peper
550 gram gekookte kalkoen of kip, in stukjes
100 gram pitloze groene of zwarte druiven, gehalveerd
50 gram gehakte waterkastanjes
50 gram groene of rode paprika, fijngesneden
enkele slablaadjes
40 gram geroosterde pinda’s, fijngehakt


Doe yoghurt, mayonaise, kerriepoeder en koriander in een grote kom en roer alles goed door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer het mengsel nog eens goed door. Schep de kalkoen of kip, druiven, waterkastanjes en paprika erdoor. Bedek de salade en laat hem in de koelkast door en door koud worden. Leg op vier borden enkele blaadjes sla, schep op elk bord een kwart van de salade en strooi er wat gehakte pinda’s over.

4 personen

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : salade

bron : Salades : Frisse en favoriete recepten voor originele en klassieke salades / Sue Mullin

Geen opmerkingen: