donderdag 12 november 2020

Florida-vinaigrette (Florida, Verenigde Staten)

FLORIDA-VINAIGRETTE

In Florida zou het sap van vers uitgeperste key-limoenen voor deze zure vinaigrette worden gebruikt, maar zelfs op basis van kant-en-klaar citroensap smaakt deze dressing heerlijk. Druppel de vinaigrette over groene salades of bestrijk er gekookte en afgekoelde schaaldieren mee, zoals garnalen of st-jakobsschelpen. De vinaigrette geeft ook geroosterde aardappelen en gestoomde groenten de nodige pit.

2¼ deciliter vers of kant-en-klaar limoen- of citroensap
25 gram gesnipperde ui
1 fijngesneden rode paprika
1 eetlepel fijngehakte gemberwortel
1 eetlepel uitgeperst knoflook
2 eetlepels fijngehakte verse dille
1 eetlepel dijonmosterd
1 theelepel rijstwijnazijn
1 deciliter lichte olijfolie of 1 deciliter sap uit rode paprika’s geperst, vermengd met 2 theelepels olijfolie
zout
versgemalen peper


Klop limoen- of citroensap, ui, peper, gember, knoflook, dille, mosterd, azijn en olijfolie of rode-paprikasap in een glazen kom goed door elkaar. Breng het mengsel met zout en peper op smaak.

Voor 4½ deciliter.

gebied : Florida, Verenigde Staten
gerechtsoort : saus

bron : Salades : Frisse en favoriete recepten voor originele en klassieke salades / Sue Mullin

Geen opmerkingen: