ALGERIJNSE BIETENSALADE
In deze salade zijn de scherpe en zoete smaken van de Algerijnse keuken gecombineerd; het gerecht is een heerlijk alternatief in de winter als de groene-slasoorten en de tomaten niet op hun lekkerst zijn. De salade is zeer geschikt als bijgerecht voor krachtige vlees- en visgerechten.
450 gram verse rode bieten
225 gram kleine wortels, in de lengte in vieren gesneden
225 gram witte rapen, geschild en in blokjes van 1 centimeter gesneden
DRESSING
15 gram fijngehakte verse peterselie
1 teentje knoflook
3 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels appelsap
1½ theelepel mierikswortelsaus
zout
peper
Doe de rode bieten in een kleine steelpan en zet ze onder water. Breng ze aan de kook en laat de bieten 40 minuten sudderen tot ze beetgaar zijn. Giet ze af. Verwijder de steeltjes en schil ze onder stromend water, zodra ze voldoende zijn afgekoeld om te hanteren. Vul een middelgrote steelpan met water en breng dat aan de kook. Doe de wortels en de rapen erin. Laat ze 4 - 6 minuten sudderen tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en doe ze over in een middelgrote kom.
Bereid de dressing. Meng peterselie, knoflook, azijn, olijfolie, appelsap en mierikswortel met behulp van een keukenmachine of mixer. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de helft van de dressing door de rode bieten en gebruik de andere helft om door de wortels en rapen te scheppen. Leg de rode bieten in een bergje midden op een bord en schik de wortels en rapen daaromheen.
4 personen
gebied : Algerije
gerechtsoort : salade
bron : Salades : Frisse en favoriete recepten voor originele en klassieke salades / Sue Mullin
donderdag 12 november 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten