PAPAJA-SALSITA UIT MIAMI
Cubaanse en Zuid-Amerikaanse koks in Miami maken smakelijke salsita’s (Spaans voor sausje) zoals deze. Met de tropische smaken kan gespeeld worden, afhankelijk van uw bui, het weer en welke vruchten er te krijgen zijn. Als u geen rijpe papaja kunt vinden, zijn mango, perzik, nectarine, netmeloen of friszoete ananas goede alternatieven. Serveer deze salsa bij gegrild of gebarbecued vlees en vis of met geroosterde kip of geitenkazen. Probeer er een van de elegante ‘New World’ olijfoliën uit Californië in te gebruiken - die verzacht heel mooi de smaak van de zonnige citrusvruchten.
1 grote papaja, na schillen en ontpitten ongeveer 300 gram vruchtvlees
½ middelgrote rode ui, fijngehakt
½ Madame Jeanette-peper (Habañero of Scotch bonnet), van zaden ontdaan en in dunne plakjes gesneden.
de fijngeraspte schil en het sap van 1 limoen
de fijngeraspte schil en het sap van 1 sinaasappel
4 eetlepels extra vierge olijfolie
½ theelepel honing of stroop van granaatappel
1 theelepel grof zeezout
Snijd de papaja in kwarten en haal de zaden eruit. Bewaar 1 eetlepel van het zaad (dat meestal wordt weggegooid, maar een interessant peperig smaakje aan de saus geeft). Schil de papaja en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe ze in een schaal, samen met de ui, verse peper en het sap en geraspte schil van limoen en sinaasappel.
Roer de olie en de honing of stroop erdoor. Voeg zeezout naar smaak toe. Als u het papajazaad gebruikt, strooi dat er dan over.
De salsita kan maximaal 4 uur van tevoren gemaakt worden.
4 - 6 personen
gebied : Miami, Florida, Verenigde Staten
gerechtsoort : saus
bron : Extra vierge : Koken met olijfolie / Clare Ferguson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten