zaterdag 21 november 2020

China Jemisti (Griekenland)

CHINA JEMISTI (GEVULDE GANS)

1 panklare gans (3 kilogram)
zout
peper
1 eetlepel marjolein
1 eetlepel fijngehakte salieblaadjes
4 appels
750 gram gekookte kastanjes
sap van ½ citroen
suiker
2 sinaasappelen


De gans aan de binnenkant met zout, peper, marjolein en de gehakte salie bestrooien. De appels halveren en de klokhuizen ruim verwijderen. De helft van de kastanjes pureren en met citroensap en suiker op smaak brengen, dit mengsel in de appelhelften doen. De sinaasappels schillen, in partjes verdelen en de witte velletjes verwijderen. De gans met de gevulde appels, de overgebleven kastanjes en de sinaasappelpartjes vullen en de opening met keukengaren dichtnaaien. De gans op het rooster van een grillpan in de voorverwarmde oven zetten en op 225°C braden. Het vrijgekomen vet eruit scheppen. Zodra het braadfond bruin wordt, af en toe wat water toevoegen. Telkens wat braadfond over de gans gieten en het verdampte vocht door water vervangen. Kort voor het einde van de braadtijd de gans met koud gezouten water bestrijken, zodat er een knapperig korstje ontstaat.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Griekse keuken / onder redactie van Ria van Eijndhoven

Geen opmerkingen: