zaterdag 21 november 2020

Lauwwarme salade met shoarmavlees

LAUWWARME SALADE MET SHOARMAVLEES

100 gram shoarmavlees (of gemarineerd lamsvlees)
1 tomaat
2 augurkjes
2 eetlepels olie
½ zakje gemengde sla
2 eetlepels vinaigrette
versgemalen peper


Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de augurkjes in plakjes.
Verhit de olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag. Roerbak het vlees kort. Laat de tomaat en de augurk kort meebakken. Verdeel de sla over een bord en bedruppel met de vinaigrette. Schep er het warme vleesmengsel op en maal er wat peter over.
Eet de lauwwarme salade met een warm broodje of geroosterd brood. Wie wil zet de tomatenketchup op tafel.

1 persoon

voedingswaarde : 418 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Boodschappen november 1999

Geen opmerkingen: