GAMBA’S UIT DE OVEN
1 citroen
8 ongekookte grote gamba’s (550 gram)
zout
peper
4 eetlepels olijfolie
30 gram groene olijven met piment
2 teentjes knoflook
4 eetlepels gehakte peterselie
Oven voorverwarmen op 240°C. Van citroen 2 schijfjes snijden. Rest uitpersen. Gamba’s pellen, zwarte arm op rug verwijderen. Gamba’s met zout en peper bestrooien en met 2 eetlepels citroensap besprenkelen. Over 2 ovenvaste schaaltjes verdelen. Olie verhitten, olijven en uitgeperste knoflook toevoegen. Zout en peper erbij. Op gamba’s scheppen. In midden van oven 10 - 15 minuten bakken. Voor serveren met peterselie bestrooien. Garneren met schijfjes citroen.
Lekker met stokbrood en tomatensalade.
2 personen
voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair september 1993
zondag 27 september 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten