INDIASE GAMBACURRY
50 gram santen
1 eetlepel geraspte kokos
1 eetlepel rijstebloem
3 eetlepels olie
1 ui, in dunne ringen
1 Spaanse peper, in reepjes
stukje verse gember van 1 x 2 centimeter, geraspt
5 teentjes knoflook
2 theelepels kerriepoeder (mild)
1 theelepel gemalen piment
2 theelepels paprikapoeder (mild)
½ theelepel ketoembar (koriander)
800 gram rauwe gamba’s, gepeld
zout
peper
2 eetlepels citroensap
8 takjes koriander
In 3 deciliter heet water santen oplossen. In droge pan kokos en rijstebloem lichtbruin roosteren. Van vuur af 1 deciliter opgeloste santen erdoor roeren. Olie verhitten. Ui, Spaanse peper en gember 5 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen: kerrie, piment, paprika en ketoembar. Nog 2 minuten bakken. Kokosmengsel en rest van opgeloste santen toevoegen. 10 Minuten zachtjes koken. Gamba’s erbij doen en nog 8 minuten zachtjes koken. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Koriander erboven fijnknippen.
Lekker met witte rijst.
4 personen
voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gebied : India
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair september 1993
zondag 27 september 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten