SALADE MET GEITENKAAS EN BIETJES
Dit recept is gebaseerd op een heerlijke salade die ik in een klein vissersdorpje in de buurt van Stockholm kreeg voorgeschoteld. Ik had mijn buik vol van haring en wilde graag een voorgerecht met kaas. Het werd een grote snee geroosterd brood, belegd met dikke plakken biet waarop een zacht plak gesmolten geitenkaas lag. Dit recept is eenvoudig maar zeker niet minder lekker. Geef er donker roggebrood bij.
200 gram stevige geitenkaas, in blokjes van 2 x 2 centimeter gesneden
75 gram boter, gesmolten
65 gram vers kruim van bruinbrood, gemengd met wat zout en peper
100 gram gekookte bietjes, in blokjes van hetzelfde formaat als de kaas gesneden
een grote zak jonge spinazie
vinaigrette
Haal de kaas door de helft van de boter, voeg het broodkruim toe en schud tot de blokjes er rondom mee zijn bedekt. Zet ze een uur of langer in de koelkast.
Verhit de resterende boter in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak de kaasblokjes snel rondom goudbruin.
Schep de bietjes en de spinazie in een kom door elkaar, schep de vinaigrette erdoor en verdeel de knapperige kaasblokjes erover. Geef er brood bij en serveer meteen.
4 personen
gebied : Stockholm, Zweden
gerechtsoort : salade
bron : Salades : Feest van smaken / Sue Lawrence
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten