woensdag 19 augustus 2020

Auberginesalade met mosterd

AUBERGINESALADE MET MOSTERD

Wie rood mosterdblad kan krijgen, moet dat zeker gebruiken voor dit gerecht, omdat de smaak perfect past bij die van de dressing. Gebruik anders een slasoort met een lichte pepersmaak, zoals rucola of waterkers.

1 grote aubergine, gewassen en in flinke blokken gesneden
5 eetlepels olijfolie
verschillende soorten sla, gewassen
1 eetlepel grove mosterd
2 theelepels vloeibare honing
sap van een halve citroen
zout
versgemalen peper


Verwarm de oven voor op 200°C.
Schep de aubergine in een ovenschaal en bedruppel met 2 eetlepels van de olie. Zet de schaal 45 minuten in de voorverwarmde oven en schep de aubergineblokjes in die tijd twee keer voorzichtig door om te voorkomen dat ze aan de bodem van de schaal gaan vastzitten.
Doe de verschillende slasoorten in een grote slakom. Klop voor de dressing de mosterd, de resterende olie, de honing en het citroensap door elkaar. Breng stevig op smaak met wat zout en peper.
Laat de aubergine uit de oven afkoelen en schep af en toe voorzichtig om. Schep ze over de sla in de kom met de dressing door elkaar. Serveer meteen.

4 personen

gerechtsoort : salade

bron : Salades : Feest van smaken / Sue Lawrence

Geen opmerkingen: