zaterdag 22 augustus 2020

Paprikasoep met room

PAPRIKASOEP MET ROOM

1 ui
2 rode paprika’s
2½ eetlepel boter of margarine
1½ theelepel paprikapoeder
2 theelepels basilicum
½ deciliter droge witte wijn
2½ eetlepel bloem
½ kruidenbouillontablet
1 eetlepel tomatenpuree
zout
peper
3 eetlepels slagroom
(6 kleine basilicumblaadjes)


Ui pellen en fijnsnipperen. Paprika’s wassen. Halveren en zaadlijsten verwijderen. In stukjes snijden. In pan 1 eetlepel boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Paprika toevoegen. 3 Minuten zachtjes meebakken. Toevoegen: paprikapoeder, basilicum, wijn en 1 deciliter water. Met deksel op pan aan de kook brengen. 15 Minuten zachtjes koken. Boven kom door zeef wrijven. In maatbeker doen. Met water aanvullen tot 4 deciliter. In pan rest van boter smelten. Bloem en bouillontablet erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje paprikavocht toevoegen. Tomatenpuree erdoor roeren. Blijven roeren tot gebonden soep. Op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Soep aan de kook brengen. Af en toe roeren. Intussen in kom slagroom iets stijfkloppen. In 2 soepkommen soep scheppen. In midden slagroom scheppen. Vanuit midden beetje roeren. (Garneren met basilicum.)

2 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 5 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip augustus 1989

Geen opmerkingen: