zaterdag 22 augustus 2020

Gemengde salade met bacon en ei

GEMENGDE SALADE MET BACON EN EI

Knapperig gebakken stukjes bacon en brood, een gepocheerd eitje en een lekker sausje met mosterd en knoflook … daarmee maakt u deze salade voor twee.

2 eetlepels azijn
zout
100 gram bakbacon
2 eieren
2 eetlepels olie
½ eetlepel mosterd
3 sneetjes witbrood
1 teentje knoflook
1 zakje gemengde salade (200 gram)


In pan 1 liter water met 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel zout aan de kook brengen. Intussen in droge koekenpan bacon zachtjes in 10 minuten knapperig bakken. Boven kopje 1 ei breken. Ei in zacht kokend water laten glijden. Andere ei op zelfde manier in pan doen. In 4 minuten tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Intussen in kommetje olie, 1 eetlepel azijn en mosterd tot sausje roeren. Van brood korst afsnijden. In stukjes snijden. Vergiet bekleden met keukenpapier. Met schuimspaan spek uit pan nemen. Op keukenpapier laten uitlekken. In stukjes breken. Eventueel deel van bakvet afgieten. In 2 eetlepels bakvet in koekenpan brood in 2 minuten goudbruin en knapperig bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Over 2 borden sla verdelen. Sausje erover schenken. Met schuimspaan brood uit pan nemen. Op keukenpapier laten uitlekken. Brood, spek en eieren over sla verdelen. Lekker met stokbrood.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip augustus 1989

Geen opmerkingen: