KERRIEKIP MET COURGETTE EN PAPRIKA
4 kipdrumsticks
zout
2 theelepels kerriepoeder
40 g boter of margarine
½ rode paprika
½ courgette (150 gram)
½ teentje knoflook
2 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel piccalilly
peper
Kip inwrijven met zout en kerriepoeder. In een braadpan 30 gram boter verhitten. Kip in 10 minuten rondom goudbruin bakken. Met deksel schuin op de pan in 10 minuten gaar bakken. Af en toe keren. Intussen paprika wassen en de zaadlijsten verwijderen. In dunne reepjes snijden. Courgette wassen en in blokjes snijden. In een andere pan 10 gram boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Paprika en courgette toevoegen en het geheel 3 minuten zachtjes bakken. Crème fraîche en piccalilly erdoor roeren en gedurende 1 minuut mee warmen. Op smaak brengen met zout en peper. Op twee borden scheppen. Kip erin leggen. Lekker met (snelkook-)rijst en tomatensalade.
2 personen
voedingswaarde : 365 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande augustus / september 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten