woensdag 12 augustus 2020

Li Taiarin à la Crème (Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk)

LI TAIARIN À LA CRÈME (TAGLIATELLE MET ROOM EN KAAS)

4 eetlepels crème fraîche of slagroom
100 gram zachte boter, romig geroerd
100 gram Parmezaanse kaas
1 aardappel in heel dunne plakjes
450 gram verse tagliatelle
zout
zwarte peper


Vermeng de room met de boter tot een zachte massa, en rasp vervolgens de kaas erdoor. Roer hem er doorheen tot hij helemaal door de room is opgenomen. Beboter de binnenrand van een grote pan om overkoken te voorkomen, vul de pan bijna geheel met kokend water, voeg de schijfjes aardappel toe en zet de pan op een hoog vuur. Als het water weer aan de kook komt doet u de tagliatelle in de pan. Roer de linten goed los om te verhinderen dat ze aan elkaar gaan kleven, en kook ze precies 7 minuten.
Kijk of ze klaar zijn: ze moeten niet zacht zijn maar stevig aanvoelen als u er in bijt. Giet ze af, en stort ze in een voorverwarmde kom. Voeg royaal peper en zout toe. Giet het kaas- en roommengsel over de tagliatelle uit en roer het er vlug doorheen met lepel en vork, zodat alle linten met de saus bedekt zijn. Dien onmiddellijk op in voorverwarmde borden.
Wilt u pasta met boter serveren als bijgerecht bij vlees of wild, snijd dan 50 gram boter in blokjes. Doe ze in een voorverwarmde dekschaal en stort de uitgelekte tagliatelle hier overheen. Voeg peper en zout toe, meng alles goed en dien op.

4 personen

gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht (of voorgerecht voor 6 personen)

bron : Frankrijk : De landelijke keuken / Eileen Reece

Geen opmerkingen: