woensdag 12 augustus 2020

Céleri en Salade (Frankrijk)

CÉLERI EN SALADE (SELDERIJ-EN-KAASSALADE)

2 stengels bleekselderij met de blaadjes erbij, gewassen, gedroogd en in stukjes gesneden
zout
zwarte peper
100 gram walnoten
100 gram Roquefort of Stilton
1 eetlepel cognac
4 eetlepels vinaigrette


Doe de selderij in een kom, voeg peper, zout en noten toe en zet alles op een koele plaats tot u het nodig hebt.
Verkruimel de kaas in een kommetje, wrijf hem fijn met een vork en roer de cognac erdoor tot de kaas zacht is. Voeg nu beetje bij beetje de vinaigrette toe, en blijf roeren tot u een egaal mengsel verkrijgt.
Vlak voor het opdienen de saus over de selderij en de noten gieten en alles goed door elkaar mengen.

4 personen

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : lunchgerecht (of voorgerecht voor 6 personen)

bron : Frankrijk : De landelijke keuken / Eileen Reece

Geen opmerkingen: