ROOKVLEES MET TUINBONEN UIT LUXEMBURG
750 gram judd (gekookte varkensnek)
2 kilogram jonge tuinbonen, gedopt
2 takjes bonenkruid
½ theelepel gedroogde tijm
30 gram boter
30 gram bloem
zout
zwarte peper uit de molen
2 eetlepels gehakte peterselie
Doe de gerookte varkensnek in een pan en schenk er zoveel water bij dat het vlees net onder staat. Kook het vlees in 1½ uur zachtjes gaar. Haal het vlees uit de pan en houd het apart. Voeg de tuinbonen, het bonenkruid en de tijm aan het kookvocht toe. Kook de tuinbonen in 12 minuten gaar en laat ze op een vergiet uitlekken. Vang het kookvocht op. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg er voortdurend roerend met scheutjes tegelijk ½ liter van het kookvocht aan toe tot een licht gebonden saus is ontstaan. Breng de saus op smaak met wat zout en peper. Voeg de bonen aan de saus toe en laat ze nog 10 minuten zachtjes koken. Leg het vlees op de bonen en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken. Bestrooi het gerecht met de peterselie.
4 personen
gebied : Luxemburg
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten