dinsdag 16 juni 2020

Luxemburgse leverballetjes (Luxemburg)

LUXEMBURGSE LEVERBALLETJES

500 gram runderlever, in blokjes gesneden
125 gram vet spek, in blokjes gesneden
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde majoraan
2 eetlepels gehakte peterselie
1 bosje voorjaarsuitjes, schoongemaakt
3 eieren
zout
zwarte peper uit de molen
2 sneden wittebrood, ontkorst en verkruimeld
3 eetlepels bloem
100 gram doorregen rookspek, in blokjes gesneden
2 uien, gepeld en kleingesneden


Pureer de lever met het spek in een foodprocessor. Meng er de tijm, de majoraan, de peterselie, de voorjaarsuitjes, de eieren en wat zout en peper door. Bind het mengsel met het broodkruim en de bloem. Het moet een stevig mengsel zijn, voeg er zo nodig nog wat meer broodkruim aan toe. Breng in een pan water met wat zout aan de kook. Steek met een in water gedompelde lepel balletjes uit het levermengsel en leg deze in het kokende water. Laat de balletjes boven een kleine hittebron in 10 minuten zachtjes gaar koken. Laat de leverballetjes uitlekken. Bak het spek uit in een koekenpan, voeg er de uien aan toe en laat deze 3 minuten meefruiten. Strooi het gefruite mengsel over de leverballetjes.

4 personen

gebied : Luxemburg
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee

Geen opmerkingen: