LA SUPA DÉ COUGOURDA (POMPOENSOEP)
1 kilogram pompoen
1 ui
1 teentje knoflook
1 blaadje salie
olijfolie
kruidenboeketje
1 liter water
40 gram rijst
peper
zout
Parmezaanse kaas
1 Kilogram pompoen schillen en in stukjes snijden. Samen met 1 gesnipperde ui, 1 gesnipperd teentje knoflook, een blaadje salie, een scheutje olijfolie en een kruidenboeketje 3 kwartier koken in 1 liter water. Boeketje wegnemen en in de blender fijnmalen. Vervolgens 40 gram rijst toevoegen en nog 15 minuten koken. Op smaak brengen met peper en zout. Serveren met geraspte Parmezaanse kaas.
4 personen
gebied : Monaco
gerechtsoort : soep
bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor
dinsdag 16 juni 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten