BEREHEIN NA BERDURA (AUBERGINES ALS GROENTE)
2 grote aubergines
2 deciliter water
3 eetlepels margarine
1 eetlepel bloem
geraspte oude kaas
½ theelepel nootmuskaat
zout naar smaak
zwarte peper naar smaak
Schil de aubergines, halveer ze eventueel wanneer ze te dik zijn en snijd ze in plakken. Zet de aubergine op met het water. Breng het water aan e kook, zet het vuur laag, voeg de margarine toe, breng het geheel op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Laat het op zacht vuur 10 minuten smoren. Los de bloem op met een beetje water en voeg dit bij de aubergines om het vocht iets te binden. Laat alles 2 à 3 minuten pruttelen. Strooi voor het opdienen geraspte kaas op de aubergines.
4 personen
gebied : Caribisch gebied
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Traditionele Caribische gerechten / Huub Tuast & Ciska Cress
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten