FISH-CHOWDER (VIS MET PEKELVLEES)
125 gram wijting, zonder vellen en graten en in grote stukken gesneden
125 gram schelvis, zonder vellen en graten en in grote stukken gesneden
125 gram koolvis, zonder vellen en graten en in grote stukken gesneden
125 gram paling, zonder vellen en graten en in grote stukken gesneden
½ kopje citroensap
250 gram pekelvlees in blokjes
3 eetl. reuzel of boter
3 gesnipperde uien
3 gepelde tomaten of 2 eetl. tomatenpuree
laurier
peper
tijm
½ kopje fijngehakte peterselie
1 scheutje Worcestersaus
1 glaasje sherry
De vis met citroensap besprenkelen en 1 uur laten rusten. Het pekelvlees in een pan aan alle kanten goed aanbraden, de uien en de tomaten erbij doen en een half uurtje zachtjes laten stoven. De vis en het vlees om en om in een vuurvaste schaal leggen, kruiden, zoveel water toevoegen dat alles net onder staat, peterselie erover heen strooien. 3 kwartier in een matig hete oven laten gaar worden en op smaak brengen met de Worcestersaus en de sherry. Serveren met aardappelen.
4 personen
land : Bahamas
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten