woensdag 5 februari 2020

Paupiettes (Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk)

PAUPIETTES

8 kalfsoesters van 75 gram per stuk, platgeslagen
zout
peper
150 gram zwarte olijven zonder pit
150 gram fijngehakte gekookte ham
2 teentjes knoflook
2 eetlepels fijngesneden peterselie
nootmuskaat
2 eetlepels olijfolie
25 gram boter of margarine
2 deciliter witte wijn


Bestrooi de kalfsoesters met peper en zout. Blancheer de olijven 2 minuten in water, laat ze onder de koude kraan afkoelen, hak de helft fijn en snijd de andere helft doormidden. Vermeng de ham met de gehakte olijven, de uitgeperste knoflook, peterselie, nootmuskaat en wat peper, Bestrijk de kalfsoesters met dit mengsel, rol ze op en bind ze dicht met een touwtje. Verhit de olie en smelt de boter daarbij. Schroei de rolletjes dicht en schenk de wijn erbij. Draai het vuur laag en laat het vlees 1 uur stoven. Schep het nu en dan om. Neem het vlees uit de pan en houd het warm op een schotel. Voeg de rest van de olijven bij de saus en laat die nog 2 minuten sudderen. Verwijder intussen de touwtjes. Schep de saus op het vlees.

4 personen

gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Margrietagenda 2001 : Met originele recepten uit de Provence / Margriet

Geen opmerkingen: