woensdag 5 februari 2020

Râble de Lièvre Rôti (Frankrijk)

RÂBLE DE LIÈVRE RÔTI (GEBRADEN HAZENRUG)

250 milliliter cognac
2 eetlepels olijfolie
takje tijm
takje rozemarijn
1 teentje knoflook
2 - 3 jeneverbessen
2 laurierblaadjes
1 hazenrug (600 gram)


Meng alle ingrediënten behalve de haas in een ondiepe schaal goed door elkaar. Leg de hazenrug erin en bedruip het vlees met de marinade. Dek de schaal af met een stuk plasticfolie en zet hem tot de volgende dag in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat de hazenrug uitlekken en leg hem in een braadslee. Zet de slee op het fornuis en bak het vlees rondom bruin. Dek het vlees af met folie en zet de schaal 10 tot 15 minuten in de oven. Laat de hazenrug ruim tien minuten rusten voordat je het vlees in plakken snijdt.
Haas heeft een krachtige smaak, dus kun je er heel goed wat fruitchutney of veenbessensaus en verse lintpasta met een klontje boter bij serveren.

3 personen

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Nobody does it better … : Koken als een Française / Trish Deseine

Geen opmerkingen: