woensdag 5 februari 2020

Tournedos met gember en Roquefort

TOURNEDOS MET GEMBER EN ROQUEFORT

1 bosuitje
2 bolletjes gember
25 gram boter
2 tournedos van 100 gram
zout
vers gemalen zwarte peper
2 plakjes Roquefort van 50 gram
2 eetlepels gembersiroop
1 deciliter rode wijn


Snijd het bosuitje in luciferdunne reepjes van 4 centimeter. Snijd de gemberbolletjes in dunne plakjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de tournedos op hoog vuur in 2 minuten aan één kant bruin. Keer de tournedos en verdeel de gemberplakjes en de uireepjes over de bovenkant. Leg op elke tournedos een plakje Roquefort. Bak de andere kant van de tournedos in 3 minuten bruin. Schep de tournedos op 2 warme borden en houd ze warm. Roer de gembersiroop en de wijn door het bakvet. Roer de aanbaksels los en laat de jus 1 minuut inkoken. Schenk de jus rond de tournedos op de borden.
Lekker met haricots verts-hamrolletjes en patates frites.

2 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 3 / 11 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Menu 25 januari 1995

Geen opmerkingen: