dinsdag 4 februari 2020

Asperges de Sologne à la Blésoise (Blésois, Centre-Val de Loire, Frankrijk)

ASPERGES DE SOLOGNE À LA BLÉSOISE

De beste asperges van Frankrijk groeien in de omgeving van Sologne in oude afvoerkanalen van drooggelegde meertjes. Ze zijn blank en dik, met groen-en-purperen punten.

1 kilogram geschraapte asperges
schil van 1 citroen, in dunne reepjes gesneden
½ deciliter grand marnier
1½ deciliter slagroom
2 deciliter hollandaisesaus


Kook de asperges op de gewone manier. Maak intussen de saus. Kook de citroenschilletjes zachtjes 4 minuten in de grand marnier. Klop de room half op. Vermeng op het laatste moment de hollandaisesaus met schilletjes, kookvocht en room.

4 personen

gebied : Blésois, Centre-Val de Loire, Frankrijk
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson

Geen opmerkingen: