donderdag 6 februari 2020

Lapin au Roquefort (Frankrijk)

LAPIN AU ROQUEFORT (KONIJN IN ROOMSAUS MET ROQUEFORT)

1 konijn, door de slager in stukken gesneden
2 eetlepels bloem
50 gram boter
2 eetlepels olijfolie
2 uien, fijngehakt
550 milliliter droge witte wijn
250 milliliter koffieroom
150 gram roquefort, tot kleine stukjes verbrokkeld


Bestuif de stukken konijn met bloem. Verhit de boter en de olie in een pan met dikke bodem en bak de stukken konijn en de uitjes in een paar minuten bruin. Schep ze in die tijd een paar keer om.
Giet de wijn erbij en schraap met een houten lepel de aanbaksels los. Zet het vuur heel laag, leg het deksel op de pan en laat de stukken konijn ongeveer 40 minuten pruttelen.
Giet de room erbij en laat de saus inkoken tot hij mooi dik is. Voeg de kaas toe en blijf roeren tot die gesmolten is.
Serveer dit gerecht met verse pasta of gekookte aardappelen.

4 - 6 personen

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Nobody does it better … : Koken als een Française / Trish Deseine

Geen opmerkingen: