TIJM-HONINGBIEFSTUK MET PROVENÇAALSE ANDIJVIE
4 biefstukken à 125 - 150 gram
2 eetlepels (kastanje)honing
1 eetlepel fijngemalen tijm
1 theelepel fijngesneden rode peper
zeezout
50 gram boter of margarine
1 eetlepel zonnebloemolie
ANDIJVIE
1 stronk andijvie
zout
versgemalen peper
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel fijngesneden zwarte olijven
1 teentje knoflook, fijngesneden
dunne reepjes schil van ½ citroen
Andijviestronk in ruim kokend water met zout in 4 minuten beetgaar koken. Andijvie laten uitlekken, stronk tussen 2 doeken met zwaar gewicht erop laten uitlekken. Biefstukken met honing insmeren en bestrooien met tijm, rode peper en zeezout. Boter en zonnebloemolie samen verhitten en hierin biefstukken snel aan beide kanten dichtschroeien. Biefstukjes op laag vuur in 8 - 10 minuten langzaam laten garen totdat ze rosé zijn. Intussen andijvie in grove stukken snijden. In 1 eetlepel olijfolie andijvie met knoflook 5 minuten roerbakken. Andijvie bestrooien met olijven, citroen, zout en peper. Lekker met aardappelen, gekookt in water met zout en een takje tijm.
4 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip Culinair juni 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten