LAPIN AUX PRUNEAUX ET AUX RAISINS (KONIJN UIT BORDEAUX)
2 bouten van een tam konijn
3½ deciliter eenvoudige rode bordeaux
1 deciliter wijnazijn
flinke tak tijm (geen citroentijm!), samengebonden met 2 laurierbladen
peper
zout
2 eetlepels reuzel of roomboter
1 eetlepel bloem
100 gram gedroogde pruimen zonder pit
1 eetlepel bessengelei
honing naar smaak
250 gram gepelde pitloze muskaatdruiven
Het vlees 24 uur te marineren leggen in wijn, azijn en kruiden. Halverwege omdraaien. Afdrogen. Met peper en zout bestrooien, bakken in reuzel of boter.
Vlees even uit de pan nemen. De bloem al roerend bruinbakken in het braadvet. Langzaamaan en al roerend de marinade erbij schenken; roeren tot een gladde saus is ontstaan. Bouten weer in de pan leggen. Gewassen pruimen toevoegen: 1 uur stoven onder deksel.
Vlees uit de pan nemen. De saus op smaak brengen met gelei en honing. Konijn terug leggen. Druiven in de pan strooien. Onder deksel nog 5 minuten meestoven.
Hierbij stokbrood en een stugge bordeaux, wellicht een echte Médoc.
2 personen
gebied : Bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten