STRAATSBURGER SELDERIJSOEP
1 grote selderijknol
bouillon van vlees of botjes
1 gesnipperde ui
boter
1 eetlepel meel
zout
witte peper
nootmuskaat
2 eierdooiers
Een grote selderijknol schillen en rauw raspen. Bedekt met wat bouillon van vlees of botjes op een zacht vuur 30 minuten laten stoven, dan zeven. Een gesnipperde ui in een eigroot stuk boter glazig laten worden, 1 eetlepel meel eroverheen stuiven, onder voortdurend roeren telkens kleine hoeveelheden bouillon toevoegen. De gestoofde selderij eveneens erbij doen er zoveel bouillon tot de gewenste vloeibaarheid verkregen is. Kruiden naar smaak met zout, witte peper en wat nootmuskaat. Nog 5 minuten laten trekken. Van het vuur af voorzichtig binden met 2 eierdooiers.
4 personen
gebied : Straatsburg, Grand Est, Frankrijk
gerechtsoort : soep
bron : Carla [Essie’s receptenhoek]
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten