MUHAMMARA MET AMANDELEN
2 rode paprika’s
2 rode hete pepers
1 eetlepel komijnzaad
100 gram walnoten
75 gram amandelen
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels granaatappelmelasse
citroensap
zout
peper
2 deciliter olijfolie
Rooster de paprika’s en de pepertjes in de gasvlam, op de barbecue of in de oven tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat ze in een afgesloten plastic zakje afkoelen. Ontvel ze, verwijder de zaadlijsten en snijd zo fijn mogelijk.
Rooster de komijnzaadjes 1 minuut in een hete, droge koekenpan. Laat op een bord afkoelen. Maal de walnoten en amandelen fijn. Meng de fijngesneden paprika en pepertjes met de gemalen noten, het komijnzaad, paprikapoeder, granaatappelmelasse, wat citroensap naar smaak en zout. Voeg al roerende, beetje bij beetje, de olie toe tot je een dikke puree hebt. Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper. Dip met flatbread of Turkse pide.
4 - 6 personen
gebied : Libanon
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Arabia : Onze culinaire reis / Merijn Tol & Nadia Zerouali
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten