RODE-BIETENSALADE
500 gram rode bieten, gekookt en afgekoeld
1 stronk witlof
1 tomaat, ontdaan van zaadjes en in kleine blokjes gesneden
½ sjalotje, in heel fijne blokjes
1 eetlepel koriander, fijngehakt
zeezout naar smaak
2 theelepels azijn, of naar smaak, liefst Marokkaanse azijn of appelazijn
2 theelepels extra vergine olijfolie, of naar smaak
een handje bladspinazie
Halveer de bieten en snij ze in plakken van 5 millimeter.
De witlof snij je in de lengte doormidden; verwijder e bittere kern en snij dan in halve ringen van 1 centimeter.
Doe alle groenten samen in een schaal. Voeg het halve sjalotje, koriander, zout, azijn en olijfolie toe en meng het geheel goed.
Meng de bladspinazie er voorzichtig doorheen. Laat dit een half uurtje in de ijskast staan zodat de smaken goed intrekken. Serveer op kamertemperatuur.
4 - 6 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Casa Benali : Het Marokkaanse huis-tuin-en-keukenkookboek / Abdelkader Benali & Saida Nadi-Benali
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten