PITTIGE KIPTAJINE MET ABRIKOZEN, ROZEMARIJN EN GEMBER
2 eetlepels olijfolie en een klontje boter
1 ui, fijngesnipperd
3 takjes rozemarijn, 1 fijngehakt, de andere 2 gehalveerd
40 gram verse gember, geschild en fijngehakt
2 rode chilipepers, zonder zaadjes, fijngehakt
1 - 2 kaneelstokjes
8 kippendijen
175 gram geweekte gedroogde abrikozen
2 eetlepels heldere honing
400 gram hele tomaten met sap uit blik
zeezout
versgemalen zwarte peper
een klein bosje vers groen of paars basilicum
Verhit de olie en boter in een tajine of braadpan met dikke bodem. Roer de ui, gehakte rozemarijn, gember en chilipeper erdoor en bak tot de ui zacht wordt. Roer de gehalveerde takjes rozemarijn en de kaneelstokjes erdoor. Voeg de kippendijen toe en bak ze aan beide kanten bruin. Schep de abrikozen en honing erdoor en roer de tomaten met het sap erdoor. (Voeg indien nodig wat water toe, zodat de bodem van de tajine vol vocht staat en de abrikozen onderstaan.) Breng het vocht aan de kook en draai het vuur laag. Doe het deksel op e tajine of pan en laat alles 35 - 40 minuten zachtjes stoven.
Breng de tajine op smaak met zout en peper. Scheur de grote basilicumblaadjes en laat kleine blaadjes heel. Bestrooi de kip ermee en serveer het gerecht direct.
4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tajine : Pittige stoofschotels uit Marokko / Ghillie Başan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten