NOUGAT
1 pond honing
½ pond suiker
het wit van 4 eieren
½ pond gemalen hazelnoten
1 eetlepel rozenwater
ouwel
Kook de honing met de suiker onder voortdurend roeren met een houten pollepel totdat het mengsel draden trekt. Draai de gasvlam nu lager en voeg onder steeds roeren de stijfgeslagen eiwitten toe. Wanneer alles goed met elkaar vermengd is voegt u ook de gemalen amandelen en het rozenwater toe. Nu smeert u de nougat vingerdik over grote vellen ouwel uit, en dekt het weer met ouwel af. De nougat wordt zolang ze nog warm is in rechthoekige stukjes gesneden. Het uitsmeren en snijden moet snel gebeuren want anders wordt het zoete notendeeg hard en brokkelig.
4 personen
gebied : Balkan
gerechtsoort : snoep
bron : De wereld a la carte : 160 Recepten uit 37 landen / Grete Willinski
zaterdag 9 november 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten