zaterdag 9 november 2019

Djuvec (Balkan)

DJUVEC (GHÜVEC - GÜWETSCH)

1½ pond kalfsvlees
½ pond lamsvlees
½ pond varkensvlees
5 - 6 flinke uien
4 paprika’s
6 tomaten
½ pond sperziebonen
4 - 5 aardappelen
1 - 2 aubergines (eventueel ook nog andere groenten)
1 kop olie of varkensvet
veel peterselie
veel selderijgroen
1 opgehoopte theelepel rode paprikapoeder
zout
peper


Laat het vlees door uw slager in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter snijden en bak het in wat hete olie of in wat vet rondom aan. Doe nu de fijngesneden uien erbij, zodra deze kleur beginnen te krijgen, schept u het vlees en de uien uit de pan en doet ze met wat peper, zout en de paprika in een grote braadpan. Giet nu de resterende olie in de pan en bak achtereenvolgens de volgende groenten even aan: de ontpitte in ringen gesneden paprika’s, de in stukjes gebroken sperziebonen, de geschilde in blokjes gesneden aubergines, de geschilde in plakjes gesneden aardappelen en het fijngehakte selderij- en peterseliegroen. Al deze groenten komen samen met de olie (of het vet) bij het vlees in de braadpan. Bovenop komen de geschilde, gevierendeelde en ontpitte tomaten. Doe de deksel nu op de braadpan en laat alles samen in de oven gaar sudderen. Giet er zo nu en dan een klein scheutje water bij maar roer de Djuvec nooit en te nimmer om! In Bulgarije verfijnt men dit gerecht nog door er even voor het serveren een glas yoghurt dat met drie of vier eieren losgeklopt is overheen te gieten. Het yoghurtmengsel wordt even doorgebakken en het gerecht onmiddellijk opgediend!

4 personen

gebied : Balkan
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De wereld a la carte : 160 Recepten uit 37 landen / Grete Willinski

Geen opmerkingen: