zondag 6 oktober 2019

Hamrolletjes met roerei

HAMROLLETJES MET ROEREI

4 eetlepels doperwten (uit blik)
1 blikje champignonschijfjes (à 106 gram)
3 eieren
3 eetlepels melk
zout
peper
vloeibaar aroma
3 eetlepels boter of margarine
200 gram gesneden schouderham
4 eetlepels Parmezaanse kaas


In zeef doperwten en champignons laten uitlekken. Boven kom eieren breken. Loskloppen met melk, zout, peper en paar druppels aroma. Doperwten en champignons erdoor mengen. In koekenpan boter verhitten. Eimengsel zachtjes bakken. Gestold ei steeds van bodem losroeren. Plakjes ham in vier stapeltjes verdelen. Bestrooien met kaas. Roerei erover verdelen. Oprollen en met 2 houten cocktailprikkers vaststeken. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Hierin rolletjes ½ minuut kort bakken. Voorzichtig keren en nog ½ minuut bakken. Direct opdienen.
Groentetip: spruitjes.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip oktober 1979

Geen opmerkingen: