GEBAKKEN KAAS MET KRUIDEN
4 plakken jong belegen kaas van 1 centimeter dik à 75 gram
3 eetlepels bloem
3 theelepels gedroogde groene kruiden
2½ eetlepel droge witte wijn
1 teentje knoflook
4 eetlepels paneermeel
50 gram boter of margarine
Korstjes van kaas snijden. In diep bord bloem met groene kruiden vermengen. Wijn toevoegen. Met vork tot dik vloeibaar, glad papje roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Erdoor mengen. In ander diep bord paneermeel strooien. Kaasplakken eerst door bloempapje, dan door paneermeel wentelen. In koekenpan boter verhitten. Kaasplakken in 2 minuten aan beide zijden goudbruin bakken. Op schaal scheppen. Direct opdienen.
Groentetip: rauwkost witlof met appel.
4 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 8 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip oktober 1979
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten