GROENTERAGOUT MET HAM
3 plakken schouderham van 1 centimeter dik (350 gram)
2 kleine uien
40 gram boter of margarine
1 teentje knoflook
40 gram bloem
4 deciliter water
½ bouillontablet
3 eetlepels hot tomatenketchup
2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
½ theelepel cayennepeper
450 gram gesneden boerensoepgroenten
Snijd de ham in blokjes. Pel en snipper de ui.
Verhit de boter of de margarine en fruit hierin de ui gedurende enkele minuten. Pel het teentje knoflook en pers het uit boven de ui. Roer de bloem erdoor. Voeg scheutje voor scheutje het water toe. Blijf roeren tot een mooi gebonden saus ontstaat. Voeg het bouillontablet, de ketchup, de Italiaanse keukenkruiden, de cayennepeper, de ham en de soepgroenten toe. Laat de ragout in 5 minuten door en door warm worden.
Lekker met macaroni.
3 personen
voedingswaarde : 445 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : C1000 Thuis-magazine oktober 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten