zondag 27 oktober 2019

Amok Trey (Cambodja)

AMOK TREY (PITTIGE VISMOUSSE)

3½ deciliter kokosmelk
1 eetlepel palmsuiker of lichtbruine basterdsuiker
1 eetlepel vissaus
1 portie Specerijenpasta voor pittige vismousse
2 eieren, geklopt
2 kaffir-limoenblaadjes, in dunne reepjes
zeezout
450 gram schelvisfilet zonder vel, of andere visfilet met wit vlees, in stukken
Tomaten-noedelsalade


Schenk de kokosmelk in een grote kom, voeg de suiker toe en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de vissaus, de specerijenpasta, de eieren, de kaffir-limoenblaadjes en een mespunt zout toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de stukken vis toe en schep ze goed door het pastamengsel.
Maak zes bakjes van bananenbladeren en vul ze met de stukken vis en de saus (de saus moet bijna alle stukken bedekken). Of verdeel het vismengsel over zes ovenvaste bakjes van 1½ deciliter inhoud.
Zet de bakjes in een bamboe stoommand of elektrische stomer en stoom de mousse 20 minuten, tot het mengsel gestold is en de stukken vis gaar zijn. De mousse moet iets stevig aanvoelen. Laat de bakjes voor het opdienen 5 minuten op kamertemperatuur rusten en serveer de salade er apart bij.

6 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gebied : Cambodja
gerechtsoort : visgerecht

bron : Citroengras & gember : Heerlijke Aziatische recepten / Leemei Tan

Geen opmerkingen: