TREICHAMHOY & TREI DOT (GESTOOMDE & GEGRILDE VIS)
2 hele vissen zoals roodbaars, zeebaars of dorade
12 stengels citroengras
1 visbouillonblokje (optioneel)
GESTOOMDE VIS
Maak de vis schoon; verwijder de ingewanden (of vraag de visboer dit voor je te doen). Sla het dikke uiteinde van het citroengras beurs met de achterkant van een mes of deegroller. Stop zo veel mogelijk citroengras in de bek van de vis. Verkruimel het bouillonblokje (als je dat gebruikt); wrijf de vis ermee in. Stoom de vis in een stoommandje of doe het op zijn Cambodjaans: doe een laagje water in een grote pan. Leg een bord ondersteboven op de bodem van de pan en zet daar een bord op. Leg de vis op het bovenste bord; doe het deksel op de pan. Zet het vuur laag of middelhoog. Stoom de vis gaar in ongeveer 10 minuten.
GEGRILDE VIS
Volg het recept voor gestoomde vis, maar vervang het bouillonblokje door grof zout. Gril de vis gaar in een grillpan of op de barbecue.
3 - 4 personen
bereidingstijd : 15 / 10 minuten
gebied : Cambodja
gerechtsoort : visgerecht
bron : Cambodja : Een culinaire reis langs oneindige rijstvelden, eeuwenoude tempels en bijzondere mensen / Frank Alberti
zondag 27 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten